Vaikka olin saanut edellisenä iltana muistutuksen, että kelloja siirrettäisiin tunti eteenpäin, niin unohdin sen aivan totaalisesti. Tarkoituksena oli mennä TKK:n tottistreeneihin, aiheina olisi ollut noudot ja hypyt eli tosi mielenkiintoista. Onneksi satuin vilkaisemaan tietokoneen kelloon ennen lähtemistä, ja totesin olevani tunnin myöhässä
Huuto Se niistä treeneistä sitten...

Oltiin edellisenä iltana harjoiteltu hiukan noutoja ja olin siinäkin onnistunut sössimään. Ei olla harjoiteltu muutoin kuin niin että koira on edessä istumassa ja "Tuo"-käskyllä ottaa kapulan suuhun ja "Irti"-käskyllä irrottaa. Palkannut olen naksulla ennen irti-käskyä. Se on sujunut hyvin, mutta nyt sitten jostain syystä kokeilin hiukan vetää sivuttain kapulasta kun koira piti sitä. Ei se siitä irrottanut, mutta sen jälkeen alkoi nälväämään kapulaa. Itseä tottakai otti päähän koska tuo nälvääminen on vihoviimeinen asia mitä noutoihin haluan. Vaihdoin parin yrityksen jälkeen muovikapulaan kun sitä tuo ei pureksi ja otettiin ihan lyhyitä harjoituksia niin ettei ehtinyt nälväämään. Eli takapakkia tuli, toivottavasti tuo unohtaa sen nälväämisen ja minä voin unohtaa nämä ihme kikkailut..

Illemmalla oli viimeinen kerta tottista KoiraKondiksen hallilla. Pakko myöntää että kääntymisten harjoittelu oli jäänyt aika vähälle. Pyysin että otettaisiin täys- ja oikeallekääntymisiäkin etten ala niitä sitten ihan ilman ohjeistusta yksinäni harjoittelemaan. Niissä meille onkin nyt tekemistä. Videota tuijoteltuani huomasin miten hidas olen edelleen, ja sallin koiralle sellaiset puolittaisetkin käännökset. Täyskäännöksessä tuo oppi hyvin äkkiä ettei tarvitse kääntyä sivulle asti, oma mokani. Mutta yllättävän hyvin ne silti meni. Otettiin henkilöryhmääkin, se on aika uusi juttu. Bränen mielestä se oli ekalla kerralla vähän liian jännää, nuuski ihmisiä ja pakotteesta meni hetkellisesti aika sekaisin, mutta sen jälkeen meni hyvin. Lisää harjoitusta vaan. Ryhmä oli aluksi vähän turhan tiivis, mutta turha sitä on jälkikäteen voivotella, ens kerralla sit vähän helpompi.