Alkoi kyrsiä tuo tauko jäljestyksessä, peltoja ei vaan kuulema ole, tai siis on mutta ei sellasia missä vois jäljestää. Mentiin sit tuohon nurtsille. Ajattelin et otetaan vaan esineilmaisua ja laitoin esineet jäljelle muutaman metrin välein ja suoraan hommiin. En sit yhtään ajatellut et koira olisi saattanut parissa kuukaudessa unohtaa koko asian ja kun ei toiminut niin itselle iski paniikki ja hermostus ja koira ahdistui. Otettiin sit esineitä ihan erikseen niin että alkoi sujua. Ja sit pieni pätkä jälkeä, nami noin joka kuudennella askeleella. jäljesti hyvin mutta jäljen päässä oleva esine ei aiheuttanut mitään reaktiota. Sitä sit pari kertaa että meni ja laikkimistä. Tsiisus että harmittaa oma ajattelemattomuus Huuto Mutta jos nyt sit koitettais tuota jäljestämistä ihan rauhassa vaikka sitten tuolla nurmikentällä etä lähtisi taas sujumaan. Ja minulel jotain rauhottavia, B on niin herkkis että minun hampaidenkiristely aiheuttaa siinä passivoitumista ja minulle taas lisää hermoilua eikä kellään oo kivaa.

Käytiin illalla Terhin ja Nomin kanssa ATT:n hallilla ottamassa tottista. Ensin paikallamakuu melkein 10 min yhdellä namivälipalkkauksella toisten tehdessä vieressä tottista, meni ihan ukomattoman hyvin Cool

Nomin ollessa paikallamakuussa pyysin Terhin katsomaan meidän seisomisharjoituksia, päästiin hyvin eteenpäin. Naksulla ja namilla, ja koira ei tainut kertaakaan tarjota istumista. Pikkuhiljaa pidensin välimatkaa ja palkkausväliä. Tuntui nyt hoksaavan asian, tästä on hyvä jatkaa.

Otettiin hiukan hyppelyäkin sekä käytiin käpyttelemässä sitä pelottavaa puomia edestakaisin, siis sitä matalaa versiota. Meni nyt ihan mielellään mutta selvästi jännittää. Putosi kerran kun astui harhaan mutta siitä ei onneksi jäänyt mitään traumoja. Pitää vaan treenata ahkerasti että alkaa luottaa tasapainoonsa, ehkä se oikeankokoinenkin puomi sitten alkaa josksu sujumaan. Vielä pari pätkää hyppelyä videolla:

http://www.youtube.com/watch?v=PDKogL6RQ28