Jäänyt taas vähän vähemmälle tämä kirjoittelu, jospa nyt taas vähän päiviteltäisiin. Bränen kanssa ollaan tokon saralla tahkottu enemmän tai vähemmän aktiivisesti AVO-luokan liikkeitä ja ensi kuussa kolmet kisat, tavoitteena tietysti jokaisesta ykköstulos mutta saa nähdä miten käy.

Seurana olivat taas terhi ja Nomi ja Kupittaa tuntui sopivan ei-niin-tutulta ja mukavan häiriöiseltä paikalta. Vaikeimpana liikkeenä on ollut ehdottomasti luoksetulon pysäytys, koira pyrkii pysähtymään aina puoli metriä merkin ja kosketusalustan jälkeen. Nyt otettiin avuksi takapalkka ja vihjesana "Taka" ja hyvin toimi. Olen aina luoksetulokutsun jälkeen sanonut vielä "Koske" ja kun B on pysähtynyt alustalle niin vielä käsky "So", tällä kertaa kokeiltiin hoksaako koira tähdätä alustalle ilman erillistä käskyä ja kyllähän se osasi. Nyt välimatkoina oli merkille 8m ja itse olin korkeintaan 5m päässä merkistä.

Kaukkokäskyissä ongelmana on ollut ensimmäinen istumaannouseminen, tuo ei vaan välillä nouse vaan jää vaan tuijottamaan. Tätä ollaan treenattu milloin missäkin, viimeksi eilen aivan Turun keskustassa kävelykadulla kaveria odotellessa, ja nyt tuntuu että Bräne on vihdoin hoksannut mistä on kyse. Paljon lisää varmuutta silti. Koko neljän käskyn sarjan teki lopuksi nopeasti ja varastamatta.

Eteenmenoja otettiin ensin pienellä piilotetulle namipurkilla lyhyeltä matkalta, tarkoituksena harjoitella maahanmenoa. Matkaa pidennettäessä seuraaminen alkoi hajoilla, siihen ehdottomasti hihna mukaan että pysyy kasassa. Viimeiseksi otettiin eteenmeno ilman maahanmenoa ja pitkällä matkalla, palkkana upouusi jalkapallo joka tuntui olevan ihan superhienous. Ensi treeneissä vähän suoruutta noihin linjoihin, kaartoi useasti hiukan ja kerran meni Terhin kautta autolle.